Nudlová polévka čínská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Kuřecí prsa
  • 115 g Bambusové výhonky
  • 115 g Špenát listový čerstvý
  • 340 g Nudle vaječné
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Sherry brandy
  • 4 ks Houby sušené
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Olej sezamový
  • 2.5 hrnek Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 924 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1234 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 108.2 mg
  • Draslík 2365.6 mg
  • Vláknina 19233 mg
  • Vitamín A 19233 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na tenké plátky maso. Z hub vymačkáme vodu a odkrojíme tvrdší části nožek. Kloboučky se špenátem, bambusovými výhonky, jarní cibulkou a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, cibulku a ostatní suroviny uchováváme v samostatných nádobách.

  • 2

    V hrnci s vařící vodou uvaříme nudle podle návodu na obalu. Uvařené nudle scedíme, opláchneme studenou vodou a dáme do mísy.

  • 3

    Dáme vařit vývar, poté přelijeme vařícím vývarem nudle a udržujeme v teple.

  • 4

    Rozehřejeme si na pánvi olej, přidáme cibulku a maso, vaříme minutu za stálého míchání.

  • 5

    Přidáme bambusové výhonky, houby, špenát a zelí. Vaříme minutu za stálého míchání, pak přidáme cukr, sójovou omáčku, sůl, sezamový olej a suché sherry. Vše promícháme.

  • 6

    Vzniklým dresinkem přelijeme nudle a podáváme.

Komentáře k receptu