Lilky v karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 4 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 648.9 mg
  • Vláknina 18060 mg
  • Vitamín A 18060 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, odřežeme stopku a rozkrájíme na větší kostky (3-4 cm), které osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Potom je v sítě promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme.

  • 2

    Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Ve woku si rozehřejeme 3 lžíce oleje, kterým potřeme stěny pánve a polovinu lilků restujeme do doby, až zhnědnou. Vyjmeme je, dáme na papírovou utěrku a to samé uděláme s druhou polovinou lilků. Pak na lžíci oleje osmažíme cibuli s česnekem dozlatova, přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Potom přidáme lilky, které promícháme s karamelem, přidáme sójovou omáčku, jablečný ocet a Sherry brandy. Vše znovu důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme do doby, až lilky nasáknou všechnu tekutinu.

Komentáře k receptu