Špagety s konzervovaným tuňákem a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1240 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 82 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 46.4 mg
- Draslík 326.7 mg
- Vláknina 8339.8 mg
- Vitamín A 8339.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme zpět do hrnce, zamícháme do nich máslo a necháme na teple.
-
2
V mixeru rozmixujeme tuňáka rozebraného na kousky (bez nálevu), ančovičky bez nálevu, posekanou petrželku a olivový olej. Na závěr přidáme smetanu a pár vteřin ještě mixujeme. Směs dochutíme solí a pepřem podle potřeby.
-
3
Špagety chvilku v hrnci zahříváme a dbáme, aby se nepřichytily dna. Rozdělíme je na porce do talířů, přidáme směs, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.