Grilované kotlety na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 500 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Pastinák
  • 60 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 1193.1 mg
  • Vláknina 20078.2 mg
  • Vitamín A 20078.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme hořčici, med, dva prolisované stroužky česneku, rozmarýn, 40 ml oleje, pepř. Kotlety obalíme ve vzniklé směsi, poté i ve strouhance.

  • 2

    V osolené vodě povaříme dvacet minut kousky pastináku a brambor, dva prolisované stroužky česneku, poté slijeme vodu, přidáme smetanu a máslo, směs ušleháme na kaši. Pak ji můžeme ještě osolit a opepřit.

  • 3

    Kotlety grilujeme na předehřátém grilu asi osm minut z obou stran doměkka.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Komentáře k receptu