Jehněčí na bylinkách a koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 41 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 163.6 mg
- Vláknina 5796.8 mg
- Vitamín A 5796.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2375.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oregano nasekáme, cibuli nakrájíme na kolečka. Smícháme šťávu, oregano, sůl, pepř a zamícháme. Směsí potřeme jehněčí a necháme ho marinovat alespoň čtyři hodiny. Pak ho necháme odkapat, osušíme a na oleji opečeme z obou stran.
-
2
Hotové jehněčí dáme do mísy, posypeme cibulí, bobkovými listy, zalijeme vínem a marinádou z masa. Z mouky a vody vytvoříme těsto. Okraj mísy navlhčíme a zakryjeme ji těstem.
-
3
Pečeme dvě hodiny, těsto rozbijeme a maso podáváme s bramborami.