Jehněčí na bylinkách a koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 395 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 ml Olej olivový
  • 170 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 2 šálek Mouka polohrubá
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 163.6 mg
  • Vláknina 5796.8 mg
  • Vitamín A 5796.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2375.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oregano nasekáme, cibuli nakrájíme na kolečka. Smícháme šťávu, oregano, sůl, pepř a zamícháme. Směsí potřeme jehněčí a necháme ho marinovat alespoň čtyři hodiny. Pak ho necháme odkapat, osušíme a na oleji opečeme z obou stran.

  • 2

    Hotové jehněčí dáme do mísy, posypeme cibulí, bobkovými listy, zalijeme vínem a marinádou z masa. Z mouky a vody vytvoříme těsto. Okraj mísy navlhčíme a zakryjeme ji těstem.

  • 3

    Pečeme dvě hodiny, těsto rozbijeme a maso podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu