Salát z pečených paprik a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Paprika žlutá
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 979.1 mg
  • Vláknina 10521.7 mg
  • Vitamín A 10521.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 296.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené papriky ugrilujeme nebo nasucho opečeme do zlatohněda v troubě. Pak je teplé sloupneme, odřežeme stopky a zbavíme jádřinců. Nakrájené na kolečka vložíme do mísy.

  • 2

    Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme též na tenké plátky a přidáme s rajčaty do mísy k paprikám. Opláchnutou petrželovou a celerovou nať drobně nakrájíme,

  • 3

    přidáme k zelenině, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a lehce promícháme.

  • 4

    Salát můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k pečenému a grilovanému masu.

  • 5

Komentáře k receptu