Kořeněné řezy s hrozinkami
Suroviny
- 215 g Hrozinky
- 115 g Máslo čerstvé
- 165 g Melasa
- 55 g Ořechy vlašské
- 100 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Hřebíček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 24 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 104.8 mg
- Draslík 808.2 mg
- Vláknina 4225.9 mg
- Vitamín A 4225.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si pekáček cca 33 x 23 cm, vyložíme pečícím papírem a pomažeme ho tukem, troubu si předehřejeme na 180 °C.
-
2
Mouku prosejeme do mísy s práškem do pečiva a kořením. V jiné míse smícháme hrozinky s několika lžícemi moučné směsi. Šlehačem našleháme máslo s cukrem do pěny, postupně přimícháme vejce, melasu, moučnou směs a hrozinky. Hmotu vlijeme do pekáče, pečeme 15 - 18 minut, necháme v pekáči vychladnout, krájíme na čtverce.