Chilli špízy z mečouna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 40 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 841.6 mg
- Vláknina 3022.5 mg
- Vitamín A 3022.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou papriku pokapanou olejem, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut do ztmavnutí. Poté ji necháme 10 minut odpočinout v uzavíratelné misce, oloupeme a vložíme do mixéru.
-
2
Deset sušených chilli papriček máčíme 10 minut v horké vodě. Vložíme je do mixéru k paprice se zbytkem papriček nakrájených nahrubo, přidáme 2 stroužky česneku, kmín, olej, sůl a umixujeme dohladka. Mečouna nakrájíme na kousky a napícháme na špízové jehly. Vložíme je do dobře promíchané směsi pasty, s trochou oleje a cukru. Špízy necháme 20 minut v lednici marinovat.
-
3
Špízy vyjmeme z marinády a na grilu je grilujeme asi 2,5 minuty z obou stran.