Opečený tuňák se sardelovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 38 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 473.1 mg
- Vláknina 1373.5 mg
- Vitamín A 1373.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si sardelové máslo. Okapané řezy z ančoviček (sardelí) a nadrobno nakrájenou cibuli dáme do misky a důkladně promícháme. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a změklé máslo. Dochutíme citronovou šťávou a pepřem.
-
2
Z připraveného sardelového másla vytvoříme pomocí papíru na pečení váleček, papír po obou stranách zahneme a vložíme na 15 minut do mrazničky.
-
3
Na vysokou teplotu rozehřejeme grilovací pánev, kterou mírně potřeme olivovým olejem. Postupně z obou stran opékáme steaky z tuňáka. Pokud chceme středně propečené, tak vždy po dobu 2 minut, pokud máme raději důkladně propečené, pečeme steaky 4 minuty z každé strany. Podle chuti maso osolíme a opepříme.
-
4
Nahřejeme si talíře a přendáme na ně opečené maso. Navrch položíme 2 plátky sardelového másla, tenké proužky pomerančové kůry a snítku petrželky.