Kyperská jehněčí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 14 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 402 mg
- Vláknina 3432.2 mg
- Vitamín A 3432.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Do jehněčího ramínka uděláme ostrým nožem zářezy, do kterých vložíme připravený česnek.
-
2
Rajčata vyklopíme se šťávou na pekáč, přidáme tymián, petrželku, bobkový list a navrch položíme kůží nahoru připravené maso. Pekáč důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů). Vložíme takto do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 3,5-4 hodiny.
-
3
Maso z pekáče vyjmeme a odložíme. Z rajčat vznikne hustá omáčka, z jejíhož povrchu sebereme co nejvíce tuku. K rajčatům přidáme vodu, těstoviny a zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme ještě trochu vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Vrátíme na pekáč maso.
-
4
Pekáč opět zakryjeme alobalem a na 15 minut vrátíme do trouby. Když už jsou těstoviny měkké, vyjmeme bobkový list. Maso necháme 10 minut odpočinout a pak je nakrájíme na tenké plátky. Na talíři ozdobíme tymiánem.