Srbská proja

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 600 g Mouka kukuřičná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 57.3 mg
  • Draslík 37.4 mg
  • Vláknina 919.7 mg
  • Vitamín A 919.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 124.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na srbskou proju připravíme tak, že do mísy dáme vejce, smetanu, 3 dl horkého mléka, sůl a 2 lžíce sádla. Za soustavného míchání po 10 minutách přidáme zbylé mléko a kukuřičnou mouku. Tuto směs dobře promícháme a vylijeme ji na plech, který jsme vymazali sádlem a vysypali hrubou moukou. Rovnoměrně rozetřeme.

  • 2

    Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 200 °C 45 minut. Během pečení povrch potřeme sádlem. Kůrka upečené proji by měla být zlatohnědá a křupavá.

  • 4

  • 5

Komentáře k receptu