Makrely v rajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Makrela obecná
  • 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 853 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 266.8 mg
  • Draslík 22 mg
  • Vláknina 573 mg
  • Vitamín A 573 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné makrely bez hlav omyjeme a necháme okapat. Osolíme je a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou horké vody a pečeme 15-20 minut ve vyhřáté troubě.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme kečup a vše zalijeme teplou vodou s rozmíchaným bujónem. Vaříme asi 5 minut na hustší omáčku.

  • 3

    Makrely upravíme na talíře a přelijeme rajskou omáčkou.

  • 4

    Podáváme s čerstvou bagetou nebo vekou.

Komentáře k receptu