Istrijská sekaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso přední
  • 250 g Telecí plec
  • 100 g Salám jemný
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Brambory vařené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Kapary
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 196.2 mg
  • Draslík 442.6 mg
  • Vláknina 1545.8 mg
  • Vitamín A 1545.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oba druhy masa omyjeme a spolu se salámem jemně umeleme. Přidáme kapary, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Přimícháme 1 vejce, rohlík navlhčený mlékem, uvařenou, prolisovanou bramboru a mouku. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme bochánek, potřeme jej rozšlehaným vejcem a upečeme v pekáči na oleji v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.

  • 3

    Sekanou můžeme podávat teplou i studenou.

Komentáře k receptu