Kanadský koláč s broskvemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Rýžový škrob
  • 200 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 14 ks Broskve
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 605.7 mg
  • Vláknina 10973.9 mg
  • Vitamín A 10973.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Broskve opatrně obalíme ve směsi kukuřičné moučky Maizena, v citrónové šťávě, skořici a cukru.

  • 2

    Mouku smícháme se solí, přidáme cukr, máslo a studenou vodu. Vytvoříme drobenku, ze které vypracujeme vláčné těsto.

  • 3

    Lžící přendáme broskvovou směs do hluboké zapékací misky o průměru 20-23 cm. Poklademe kousky másla.

  • 4

    Z těsta vyválíme kruh o průměru 28-32 cm, do středu vyřízneme několik otvorů, aby mohla unikat pára. Náplň zakryjeme těstem, převislý okraj zahneme dospodu a vytvoříme ozdobný okraj. Zbytky těsta vyválíme a vykrojíme několik lístků, ty rozložíme do středu koláče. Celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 50 minut. Pod formu s koláčem dáme raději alobal nebo plech, šťáva z broskví může při pečení vytékat.

  • 5

    Hotový koláč necháme trochu vychladnout a podáváme teplý nebo necháme zcela vychladnout a podáváme studený.

Komentáře k receptu