Smažené rybí kuličky se zelenými fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 7 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 61.6 mg
- Draslík 236.9 mg
- Vláknina 1147.5 mg
- Vitamín A 1147.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety stáhneme z kůže a nahrubo nasekáme. V mixéru nebo v robotu je rozmixujeme. Do takto získané hmoty přidáme kari pastu, rybí omáčku a vejce, poté vše důkladně promícháme a spojíme. Přisypeme nakrájené zelené fazolky a kafirové listy. Navlhčenýma rukama tvoříme z těsta pomocí lžíce (coby dávkovače) kuličky, které lehce zploštíme.
-
2
Na hlubší pánvi (např. wok) rozpálíme asi 5 cm oleje. (Stupeň rozehřátí oleje vyzkoušíme kouskem těsta, které hodíme do oleje). Kuličky smažíme asi po 5-6 ks v jedné várce. Po usmažení kuličky vyjmeme perforovanou naběračkou a klademe na ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Usmažené kuličky shromažďujeme v kastrole s pokličkou, aby nevychladly.
-
3
Podáváme se sladkou chilli omáčkou a okurkovou čalamádou. Jako barevnou kreaci můžeme použít kari pastu, kterou vmícháme do poloviny těsta.