Smažené rybí kuličky se zelenými fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 450 g Filé rybí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli omáčka
  • 1 ks Omáčka rybí
  • 5 ks Kafirové listy
  • 0.2 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 61.6 mg
  • Draslík 236.9 mg
  • Vláknina 1147.5 mg
  • Vitamín A 1147.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety stáhneme z kůže a nahrubo nasekáme. V mixéru nebo v robotu je rozmixujeme. Do takto získané hmoty přidáme kari pastu, rybí omáčku a vejce, poté vše důkladně promícháme a spojíme. Přisypeme nakrájené zelené fazolky a kafirové listy. Navlhčenýma rukama tvoříme z těsta pomocí lžíce (coby dávkovače) kuličky, které lehce zploštíme.

  • 2

    Na hlubší pánvi (např. wok) rozpálíme asi 5 cm oleje. (Stupeň rozehřátí oleje vyzkoušíme kouskem těsta, které hodíme do oleje). Kuličky smažíme asi po 5-6 ks v jedné várce. Po usmažení kuličky vyjmeme perforovanou naběračkou a klademe na ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Usmažené kuličky shromažďujeme v kastrole s pokličkou, aby nevychladly.

  • 3

    Podáváme se sladkou chilli omáčkou a okurkovou čalamádou. Jako barevnou kreaci můžeme použít kari pastu, kterou vmícháme do poloviny těsta.

Komentáře k receptu