Koláč z červeného vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 200 g Cukr moučkový
  • 350 g Tuk
  • 300 g Cukr krupice
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 113.3 mg
  • Draslík 231.5 mg
  • Vláknina 2385.5 mg
  • Vitamín A 2385.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky, rostlinný tuk, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Mouku smícháme s jedním práškem do pečiva a ještě jednou lžičkou navíc a přidáme k pěně, postupně přiléváme víno a promícháme. Přidáme nastrouhanou čokoládu.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 175 °C, plech potřeme tenkou vrstvou tuku.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 50 minut.

  • 4

    Moučkový cukr smícháme s vínem. Koláč vyjmeme z trouby a ještě teplý potřeme polevou.

Komentáře k receptu