Salsa habaňero

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Cibule
  • 0.5 ks Grapefruity
  • 9 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 328.4 mg
  • Vláknina 6955 mg
  • Vitamín A 6955 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pět chilli habaňero a čtyři chilli costeno amarillo namočíme na 10 minut do horké vody, aby změkly. Necháme okapat, vodu z namáčení si uchováme.

  • 2

    Z papriček odstraníme stopky a semena, nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru, přilijeme trochu tekutiny z namáčení a rozmixujeme na jemnou pastu. Přendáme do mísy.

  • 3

    Jarní cibulku nakrájíme najemno, přidáme šťávy z grepu a limetky, nastrouhanou kůru z limetky, nahrubo nasekaný koriandr a vše dobře promícháme. Přidáme chilli pastu a znovu dobře promícháme. Dle chuti osolíme. Zakryjeme a necháme jeden den v lednici. Podáváme jen v nepatrném množství.

Komentáře k receptu