Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 64 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1145.5 mg
- Vláknina 8318 mg
- Vitamín A 8318 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 11.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotnici očistíme, vyndáme meč, vnitřnosti a propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20-40 minut, záleží na velikosti chobotnice. Měkkou chobotnici odstavíme z plotny a necháme v hrnci 15 minut chladnout.
-
2
Papriku grilujeme v troubě, až zčerná, necháme vychladnout v igelitovém sáčku a oloupeme. Dáme do mixéru, přidáme česnek, mandle a rozmixujeme na kaši. Za stálého chodu mixéru přilíváme olej a ocet. Přimícháme 125 ml vody a nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme.
-
3
Před podáváním nakrájíme chapadla na menší kousky, přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a promícháme, aby se kousky masa pokryly omáčkou. Podáváme teplé nebo vychlazené jako salát.
-
4