Jarní skopové ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 340 g Hrášek
  • 225 g Fazolové lusky zelené
  • 800 g Skopové kotlety
  • 570 ml Vývar z hovězích kostí
  • 140 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Šalotka
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 12 ks Brambory
  • 6 ks Tuřín
  • 8 ks Mrkev kořen
  • 12 ks Cibule
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.41 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 764 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 1925.1 mg
  • Vláknina 40454 mg
  • Vitamín A 40454 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na větší pánvi rozpálíme asi polovinu oleje, kotlety obalíme v mouce smíchané se solí, pepřem a tymiánem. Kotlety po 4 kusech osmahneme a přendáme do pekáče.

  • 2

    Na výpeku z pánve osmažíme na jemno nakrájenou šalotku a utřený česnek, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Na prudším ohni necháme trochu odpařit a přidáme oloupaná, na hrubo pokrájená rajčata.

  • 3

    Omáčku nalijeme na maso a obrátíme, aby se kotlety rovnoměrně pokryly. Přidáme svazek bylinek, zakryjeme a 30 minut pečeme v troubě na 180°C, až maso změkne. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a brambory. 15 minut před koncem pečení přidáme i tuřín, fazolky, hrášek a jarní cibulku.

  • 4

    Po 30 minutách pečení odebereme maso a zeleninu, která je již měkká. Odpaříme část omáčky prudkým varem a povaříme zeleninu, která ještě není zcela hotová. Před podáváním polijeme maso a zeleninu omáčkou a posypeme petrželí.

Komentáře k receptu