Ragú ze zmrazené zeleninové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 šálek Kuřecí maso vařené
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 206.1 mg
  • Draslík 37.3 mg
  • Vláknina 12705.9 mg
  • Vitamín A 12705.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme lžíci másla, vložíme na něj nerozmraženou zeleninovou směs, osolíme a dusíme do měkka.

  • 2

    Mezitím uděláme zvlášť světlou jíšku, po částech zalijeme vývarem a mlékem a uvaříme řidší omáčku. Smícháme ji s dušenou zeleninou, přidáme nakrájené maso, žloutky, koření, polovinu nastrouhaného sýra a dle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 3

    Ragú posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu