Brambory plněné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.25 ks Cibule
  • 8 ks Brambory
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1.5 šálek Hovězí maso dušené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 96.4 mg
  • Draslík 715.6 mg
  • Vláknina 8415.3 mg
  • Vitamín A 8415.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli jemně nakrájíme, zpěníme na másle, přidáme mouku a osmahneme. Přilijeme trochu vývaru, přimícháme namleté dušené maso i se šťávou z pečeně, osolíme, okořeníme, přidáme posekanou nať a vymícháme hladkou kaši.

  • 2

    Řádně omyté větší brambory vydlabeme vykrajovací lžičkou tak, aby stěny zůstaly tenčí. Osolíme je vevnitř i z venčí, naplníme je připravenou náplní a zapečeme v zapékací míse na lžíci másla. Brambory poléváme a podléváme vývarem.

Komentáře k receptu