Noky z odpalovaného těsta smažené II.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Voda pitná
  • 0.29 hrnek Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 302.9 mg
  • Draslík 104.2 mg
  • Vláknina 1850 mg
  • Vitamín A 1850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu osolíme, přivedeme k varu, přidáme máslo. Až se máslo rozehřeje, přisypeme mouku, na mírném ohni mícháme do doby, kdy se už těsto nebude chytat dna. Necháme trochu vychladnout, postupně vmícháme vejce a po každém těsto dobře vypracujeme.

  • 2

    Lžičkou namáčenou v tuku vykrajujeme nočky, házíme do horkého tuku a smažíme. Dáme okapat na papírový ubrousek, podáváme k pečením a zelenině.

Komentáře k receptu