Mrkvový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 130 g Mrkev kořen
  • 60 g Strouhanka
  • 120 g Cukr moučkový
  • 80 g Mandle mleté
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 4 polévková lžíce Sirup Monin - malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 251.3 mg
  • Draslík 249.4 mg
  • Vláknina 5636.5 mg
  • Vitamín A 5636.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem utřeme a za stálého míchání přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Dále přidáme mleté mandle, strouhanku, rum a vše zlehka promícháme.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej přimícháme ke žloutkům.

  • 3

    Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní těsto, formu vložíme do pekáče s vodou a v mírně vyhřáté troubě nákyp upečeme.

  • 4

    Upečený nákyp polijeme ovocným sirupem.

Komentáře k receptu