"Vychytaný" buřtguláš Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 38 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 577.2 mg
- Vláknina 9757.5 mg
- Vitamín A 9757.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a tři brambory nakrájíme na drobné kostičky, zbylé dvě brambory nastrouháme na jemném struhadle a špekáčky nakrájíme na tenčí plátky.
-
2
Cibuli v hrnci na orestujeme na oleji než zesklovatí, přidáme špekáčky a restujeme dokud cibule nezačne zlátnout. Zaprášíme mletou paprikou a rychle promícháme.
-
3
Přisypeme všechny brambory, podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Vaříme asi 10 - 15 minut dokud brambory nakrájené na kostičky nezměknou a nastrouhané brambory, které guláš zahušťují, se nerozvaří.
-
4
Na závěr ochutíme majoránkou lehce promnutou v ruce a necháme vše společně ještě chvíli provařit.