"Trojúhelníčková" sýrová omáčka Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 15 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 45.1 mg
- Vláknina 1310 mg
- Vitamín A 1310 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme tavený sýr a přilijeme mléko. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
-
2
Vaříme asi 10 minut, dokud se sýr úplně nerozpustí a nevznikne hladká krémová konzistence. Před odstavením osolíme, opepříme a vmícháme na jemno nasekanou petrželku.