Rybí filé s rajčatovým protlakem a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 dl Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 155.3 mg
  • Vláknina 4609.5 mg
  • Vitamín A 4609.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé naporcujeme a osolíme.

  • 2

    Na másle osmahneme na kroužky nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme filé a opečeme po obou stranách. Rajčatový protlak mírně zředíme trochou vývaru, vlijeme jej k filetům, dle potřeby přisolíme a dusíme zhruba 5 minut.

  • 3

    Hotové filé posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a pokapeme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu