Vepřové kotlety s karí a žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 17 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 81.7 mg
- Draslík 560.1 mg
- Vláknina 2047.5 mg
- Vitamín A 2047.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety naklepeme, u kosti a na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyndáme na nahřáté talíře.
-
2
Na výpeku zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, na plátky nakrájené houby, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme, trochu podlijeme, osolíme a podusíme.
-
3
Přilijeme smetanu, víno, kari a ještě chvíly podusíme.
-
4
Výpek se žampióny nalijeme na kotlety a podáváme s rýží nebo brambory.