Vaječné omelety knedlíkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 18 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 520.9 mg
- Draslík 164.8 mg
- Vláknina 3478 mg
- Vitamín A 3478 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme tuk na pánvi, přidáme na tenké plátky nakrájené knedlíky a opečeme dočervena.
-
2
V hrnku si rozšleháme vejce s mlékem a osolíme.
-
3
Opečené knedlíky rozprostřeme stejnoměrně po dně pánve a zalijeme vejci tak, aby se nám utvořila omeleta. Nejprve ji opečeme po jedné straně, poté obrátíme a dopečeme.
-
4
Hotovou omeletu posypeme pažitkou a podáváme s čerstvou zeleninou.