Kari z batátů a fazolí
Suroviny
- 50 g Zázvor celý
- 800 g Fazole černé
- 450 g Kapie sterilovaná
- 400 g rajčata v konzervě
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bujón zeleninový
- 1 kg Brambory sladké (Batáty)
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 4 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1510.5 mg
- Vláknina 28491.2 mg
- Vitamín A 28491.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule nakrájíme najemno. Zázvor nakrájíme na kousky.
-
2
Jednu cibuli opékáme na slunečnicovém oleji dosklovita.
-
3
Druhou cibuli si mezitím smícháme se zázvorem, koriandrem a jamajským jerk kořením a rozmixujeme. Pak to celé přidáme k cibuli na pánev. Krátce opékáme.
-
4
Přidáme tymián, nakrájená rajčata z konzervy, ocet, cukr a bujony. Zalijeme 600 ml vody. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
-
5
Přidáme sladké brambory - oloupané a nakrájené na kostičky - a vaříme dalších 10 minut.
-
6
Přidáme i fazole, papriku a ještě 5 minut povaříme.