Domácí široké nudle Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 978 kcal
- Sacharidy 165 g
- Tuky 19 g
- Sodík 663 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 77.8 mg
- Vláknina 14175 mg
- Vitamín A 14175 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce vidličkou společně rozmícháme vejce, vodu, olej a sůl. Asi 100 g mouky použijeme na pomoučnění. 350 g mouky vysypeme na vál, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme směs tekutých surovin.
-
2
Mouku nejprve zapracováváme nožem směrem zkraje dovnitř tekuté směsi a jakmile se suroviny spojí dohromady, dobře propracujeme těsto rukama tak, aby se nelepilo. Aby v těstě nezůstaly žádné hrudky mouky, hněteme jej asi 10 minut. Hotové těsto necháme odpočinout v chladničce alespoň 15 minut.
-
3
Na pomoučněném válu vyválíme z těsta plát silný asi 2 milimetry, poté jej poprášíme moukou a necháme asi 5 minut oschnout.
-
4
Plát těsta srolujeme do rolády a krájíme příčně nožem na plátky silné asi 1 centimetr, po rozbalení každého plátku tak vznikne dlouhá široká nudle.
-
5
Takto připravené nudle vaříme ve vodě po dobu 3 minut.