Žabí stehýnka na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 10 g
- Sodík 870 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 79.8 mg
- Draslík 621.9 mg
- Vláknina 2725.8 mg
- Vitamín A 2725.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žabí stehýnka rozmrazíme, osušíme, osolíme, opepříme a podusíme v pánvi na másle přibližně 5 minut. Přimícháme račatový protlak, podlijeme vínem, okořeníme bobkovým listem, přidáme trošku cukru a dusíme do měkka. Papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na silnější proužky a osmažíme na oleji.
-
2
Stehýnka upravíme na talíře, přelijeme šťávou z pánve, obložíme smaženými paprikami a podáváme.