Žabí stehýnka na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 200 g Paprika červená
  • 600 g Žabí stehýnka
  • 16 g Máslo čerstvé
  • 30 g Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 870 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 621.9 mg
  • Vláknina 2725.8 mg
  • Vitamín A 2725.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žabí stehýnka rozmrazíme, osušíme, osolíme, opepříme a podusíme v pánvi na másle přibližně 5 minut. Přimícháme račatový protlak, podlijeme vínem, okořeníme bobkovým listem, přidáme trošku cukru a dusíme do měkka. Papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na silnější proužky a osmažíme na oleji.

  • 2

    Stehýnka upravíme na talíře, přelijeme šťávou z pánve, obložíme smaženými paprikami a podáváme.

Komentáře k receptu