Suflé z ementálu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 20 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1182 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 1069 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 464 mg
  • Draslík 200 mg
  • Vláknina 2494.5 mg
  • Vitamín A 2494.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku, zalijeme mlékem. Metlou důkladně rozkvedláme, aby nezůstaly hrudky, a za stálého míchání přivedeme k varu.

  • 2

    Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, dochutíme solí, pepřem. Přimícháme žloutky, jemně nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať, z bílků ušlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme. Formu na suflé vymažeme máslem, naplníme připravenou směsí.

  • 3

    V předehřáté troubě, při 180 stupňové teplotě pečeme 20-25 minut.

Komentáře k receptu