Pomazánka pivní
Suroviny
- 100 g Máslo pomazánkové
- 200 g Sýr Krkonošský pivní
- 20 g Cibulka jarní
- 100 g Majonéza
- 300 g Tvaroh měkký
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 27 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 18 mg
- Vláknina 324.5 mg
- Vitamín A 324.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh dáme do misky. Přidáme pivní sýr a vidličkou obě suroviny rozmačkáme. Přimícháme pomazánkové máslo a dále mícháme. Za stálého míchání přiléváme pivo. Potom vmícháme majonézu, přisypeme mletou sladkou a pálivou papriku a opět promícháme.
-
2
Nakonec do pomazánky přimícháme drobně nasekanou jarní cibulku, dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme.
-
3
Hotovou pomazánku udržujeme v lednici.