Smaženice z hub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 15 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 371.9 mg
- Draslík 1305.3 mg
- Vláknina 15105.2 mg
- Vitamín A 15105.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek pokrájíme na tenké plátky. Na pánev vložíme sádlo, nasypeme kmín a nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne a kmín praská, přihodíme plátky česneku a část nakrájených čerstvých hub. Počkáme přibližně 5 minut, potom přidáme zbytek hub a krupičku. Pražíme, dokud se neodpaří tekutina, kterou houby pustily. Následně rozklepneme vejce, osolíme a opepříme směs. Úplně stáhneme plamen, smaženici necháme dojít. Hotový pokrm před servírováním ještě posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
-
2
Z krajíců chleba opečeme na pánvi na troše sádla topinky, které zlehka potřeme česnekem a servírujeme ke smaženici.