Jelení guláš s rajčaty
Suroviny
- 900 g Jelení kýta
- 400 g Cibule
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Kmín celý
- 20 g Paprika mletá sladká
- 3 g Majoránka
- 150 g Paprikové lusky čerstvé
- 30 g Mouka polohrubá
- 300 g Veka
- 250 g Rajčata
- 120 g Sádlo škvařené
- 1000 ml Voda pitná
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1251 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 136.4 mg
- Draslík 958.8 mg
- Vláknina 7043 mg
- Vitamín A 7043 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo a zpěníme na něm cibuli, přidáme maso, prudce osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, okmínujeme, ochutíme česnekem, ovoníme majoránkou, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčata, papriky, podlijeme zbytkem vody, podle chuti dosolíme a dodusíme.
-
3
Hotový guláš podáváme s plátky bílé veky.