Zeleninové žaluzie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 50 g Houby čerstvé
  • 75 g Chřest bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 6 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 100.1 mg
  • Draslík 381.4 mg
  • Vláknina 10063 mg
  • Vitamín A 10063 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm pokrájený pórek a česnek. Přidáme pokrájenou červenou papriku, žlutou papriku, houby, chřest a vaříme 4 minuty. Přidáme mouku a minutu smažíme. Sundáme pánev z ohně a vmícháme mléko, bílé víno a zeleninový vývar. Pánev vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Přimícháme sůl, pepř a oregano.

  • 2

    Polovinu těsta rozválíme na vále do tvaru obdélníku. Druhou polovinu vyválíme do stejného tvaru, avšak větších rozměrů. Menší obdélník dáme na pečící plech a rozprostřeme na něj náplň. Ponecháme 1 cm okraj. Do většího obdélníku uděláme šikmé zářezy. Okraje menšího obdélníku potřeme rozšlehaným vejcem a přikryjeme větším obdélníkem. Okraje přitiskneme k sobě, aby se spojily.

  • 3

    Žaluzii potřeme vejcem a v předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 200 stupňů.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu