Losos s omáčkou kaparovou
Suroviny
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- 4 plátek Losos - filety
- 1.5 dl Vývar rybí
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Mléko nízkotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 4 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 5.9 mg
- Draslík 814.7 mg
- Vláknina 32211.2 mg
- Vitamín A 32211.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do zapékací mísy dáme lososa bez kůže. Přidáme kuličky pepře, vývar, ocet a bobkový list. Přikryjeme mísu fólií a v předehřáté troubě pečeme 20 minut. Rybí plátky dáme na ohřátý talíř, přikryjeme a udržujeme v teple.
-
2
Do pánve procedíme tekutinu ze zapékací mísy, vmícháme nasekaný kopr, smetanu, pažitku, kapary, sůl, pepř a pažitku. Smícháme mléko se Solamylem a přidáme do pánve. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Povaříme minutu.
-
3
Lososí plátky přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme.