Žemlový nákyp s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 38.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Přimícháme nastrouhanou žemli a sníh z bílků.
-
2
Hmotou naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou nákypovou formu a upečeme.
-
3
Hotový nákyp pokropíme oslazeným vínem a dáme zpět do trouby, aby se víno vsáklo.