Celerová polévka s krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 53 g
- Sodík 4997 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 272.4 mg
- Draslík 5814.6 mg
- Vláknina 3344.8 mg
- Vitamín A 3344.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný celer nastrouháme nahrubo, vložíme na máslo a lehce osmahneme. Přidáme oprané krupky, zalijeme vývarem a vše vaříme do změknutí.
-
2
Polévku odstavíme z ohně, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Polévku osolíme a opepříme.