Gratinované vepřové plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 8 plátek Šunkový salám
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 41 mg
  • Vláknina 1057.4 mg
  • Vitamín A 1057.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky naklepeme, roztlačíme, zaprášíme paprikou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.

  • 2

    Plátky vložíme do gratinovacích misek nebo nízké zapékací nádoby, potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu, nakrájenou cibulí, strouhaným sýrem a zakapeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Dáme pod rozehřátý gril nebo do horké trouby a gratinujeme, až sýr zezlátne.

Komentáře k receptu