Filé po pražsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 27 g
- Sodík 938 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 65.4 mg
- Vláknina 2529 mg
- Vitamín A 2529 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé nakrájíme na porce, opepříme je, posypeme sekanou petrželovou natí nebo pažitkou a pokapeme vínem, citronovou šťávou a olejem. Necháme krátce odležet v chladničce.
-
2
Potom filé osolíme, obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém tuku filé zvolna smažíme do zlatavé barvy.
-
3
Ihned podáváme.