Vařený hrách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1812 kcal
- Sacharidy 258 g
- Tuky 46 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 38.8 mg
- Draslík 152 mg
- Vláknina 41800 mg
- Vitamín A 41800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách přebereme, propláchneme, předem namočíme a uvaříme doměkka.
-
2
Během vaření hrách nepromícháváme ani nedoléváme vodu, nestejnoměrně by se uvařil! Vodu solíme až nakonec.
-
3
Po uvaření hrách scedíme a posypeme nadrobno nakrájenou cibulí osmahnutou dozlatova na sádle.