Polská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 12 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 207.6 mg
- Vláknina 2514.2 mg
- Vitamín A 2514.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku.
-
2
Rozředíme jí vývarem a 20 minut povaříme.
-
3
Přecedíme, přidáme jemně nasekanou citrónovou kůru, oloupané, na nudličky nakrájené mandle, oprané rozinky, rybízovou zavařeninu, sůl, víno, cukr a vše 10 minut povaříme.
-
4