Radecký nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Kompot broskvový
  • 70 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 140 g Cukr krupice
  • 60 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 1.5 kávová lžička Strouhanka
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Oplatky dortové
  • 5 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 849 kcal
  • Sacharidy 135 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 347.1 mg
  • Draslík 342.7 mg
  • Vláknina 9116.3 mg
  • Vitamín A 9116.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 97.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme v mléce rýži a utřeme s máslem a cukrem. Třeme dokud směs nezchladne.

  • 2

    Přisypeme oloupané umleté mandle a za stálého míchání postupně vmícháme žloutky, vanilkový cukr, naloženou pomerančovou kůru a lžičku citronové šťávy.

  • 3

    Nalijeme do velké mísy studenou vodu a vložíme do ní mísu s těstem. Těsto stále důkladně třeme.

  • 4

    Ušleháme sníh z 8 bílků a přidáme do těsta. Vysypeme si formu na pečení a vlijeme část těsta. Povrch přikryjeme oplatkou, potřeme višňovou nebo meruňkovou zavařeninou, poklademe zavařeným ovocem (hrušky, broskve apod.).

  • 5

    Potom dáme opět vrstvu těsta a pokryjeme vrstvou ovoce. Dáme péct do vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu