Radecký nákyp
Suroviny
- 800 g Kompot broskvový
- 70 g Mandle
- 100 g Máslo čerstvé
- 250 g Rýže loupaná
- 140 g Cukr krupice
- 60 g Kandovaná pomerančová kůra
- 1.5 kávová lžička Strouhanka
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Oplatky dortové
- 5 polévková lžíce Marmeláda višňová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
- Sacharidy 135 g
- Tuky 30 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 124 g
- Cholesterol 347.1 mg
- Draslík 342.7 mg
- Vláknina 9116.3 mg
- Vitamín A 9116.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 97.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme v mléce rýži a utřeme s máslem a cukrem. Třeme dokud směs nezchladne.
-
2
Přisypeme oloupané umleté mandle a za stálého míchání postupně vmícháme žloutky, vanilkový cukr, naloženou pomerančovou kůru a lžičku citronové šťávy.
-
3
Nalijeme do velké mísy studenou vodu a vložíme do ní mísu s těstem. Těsto stále důkladně třeme.
-
4
Ušleháme sníh z 8 bílků a přidáme do těsta. Vysypeme si formu na pečení a vlijeme část těsta. Povrch přikryjeme oplatkou, potřeme višňovou nebo meruňkovou zavařeninou, poklademe zavařeným ovocem (hrušky, broskve apod.).
-
5
Potom dáme opět vrstvu těsta a pokryjeme vrstvou ovoce. Dáme péct do vyhřáté trouby.