Žemlové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 1200 mg
  • Vitamín A 1200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zatvrdlé žemle nakrájíme na kostičky a necháme je trochu oschnout. Asi 1 hodinu před vařením je polijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a solí a lehce zamícháme. Nakonec přidáme hrubou mouku.

  • 2

    Z těsta tvoříme kulaté knedlíky, zaváříme je do osolené vody a vaříme asi 20 minut.

Komentáře k receptu