Žemlové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 5 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 67.6 mg
- Draslík 19.4 mg
- Vláknina 1200 mg
- Vitamín A 1200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zatvrdlé žemle nakrájíme na kostičky a necháme je trochu oschnout. Asi 1 hodinu před vařením je polijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a solí a lehce zamícháme. Nakonec přidáme hrubou mouku.
-
2
Z těsta tvoříme kulaté knedlíky, zaváříme je do osolené vody a vaříme asi 20 minut.