Kyjevské kuřecí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2500 g Kuře
  • 30 g Sůl
  • 250 g Strouhanka
  • 200 g Vejce slepičí
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Tuk
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1089 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 1581 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 325.6 mg
  • Draslík 524.5 mg
  • Vláknina 1830 mg
  • Vitamín A 1830 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata očistíme, omyjeme a stáhneme z kůže až ke křídlům. Prsíčka vyřízneme spolu s křidélkem, zadní část stehýnka vykostíme a ponecháme jen stehenní kost. Prsíčka i stehýnka nařízneme, naklepeme a dbáme, aby se maso nepotrhalo a aby se neuvolnila křidélka a stehenní kost v kloubu. Maso mírně osolíme.

  • 2

    Do každé porce zabalíme 20g ztuhlého másla a párátkem maso spíchneme.

  • 3

    Jednotlivé porce obalujeme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a v prosáté strouhance.

  • 4

    Maso na tuku rychleji usmažíme dočervena.

  • 5

    Před podáváním odstraníme párátka.

Komentáře k receptu