Kyjevské kuřecí kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1089 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 87 g
- Sodík 1581 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 325.6 mg
- Draslík 524.5 mg
- Vláknina 1830 mg
- Vitamín A 1830 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata očistíme, omyjeme a stáhneme z kůže až ke křídlům. Prsíčka vyřízneme spolu s křidélkem, zadní část stehýnka vykostíme a ponecháme jen stehenní kost. Prsíčka i stehýnka nařízneme, naklepeme a dbáme, aby se maso nepotrhalo a aby se neuvolnila křidélka a stehenní kost v kloubu. Maso mírně osolíme.
-
2
Do každé porce zabalíme 20g ztuhlého másla a párátkem maso spíchneme.
-
3
Jednotlivé porce obalujeme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a v prosáté strouhance.
-
4
Maso na tuku rychleji usmažíme dočervena.
-
5
Před podáváním odstraníme párátka.