Kuře na pomerančích I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 50 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 231 mg
- Draslík 874.1 mg
- Vláknina 7200 mg
- Vitamín A 7200 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře osušíme, osolíme, rozčtvrtíme a upečeme na másle. Jakmile je kuře upečené, vyjmeme je ze šťávy a uložíme na teple.
-
2
Na suché pánvi opražíme cukr na karamel, sejmeme jej z ohně, zalijeme pomalu vínem, přidáme lžičku strouhané pomerančové kůry, přimícháme kečup, dle potřeby trochu vody a omáčku povaříme.
-
3
Oloupané pomeranče příčně nakrájíme na 1 cm vysoké plátky, odstraníme semena a prohřejeme je v hotové omáčce.
-
4
Na mísu upravíme kuře, obložíme plátky pomerančů a omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
-
5
Kuře podáváme bez příloh. Jako doplněk můžeme podávat jablečnou kaši nebo jablečný kompot.