Dušený bažant na hruškách a pomerančích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 53 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 242.9 mg
- Draslík 1152.1 mg
- Vláknina 11797 mg
- Vitamín A 11797 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče oloupeme, odstraníme i bílou slupku, nakrájíme na plátky, šťávu zachytíme. Kůru nakrájíme na jemné proužky, poté 2x spaříme vroucí vodou a scedíme.
-
2
Oloupané hrušky nakrájíme na osminky a na troše rozpáleného oleje orestujeme spolu s bobkovým listem.
-
3
V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli, celer a slaninu nakrájené na kostičky. Na tento základ vložíme kuchyňsky upraveného bažanta a z každé strany 2-3min orestujeme.
-
4
Maso vyjmeme, do výpeku přidáme pomeranče a hrušky. (několik kousků odložíme do náplně).
-
5
Bažanta naplníme zbytkem hrušek promíchaných s hrstkou soli, ovážeme kuchyňským provázkem a vrátíme do kastrolu. Poklademe ho pomerančovou kůrou, podlijeme pomerančovou šťávou, vývarem, ochutíme solí a pepřem a na mírném ohni pod pokličkou dusíme alespoň 3hodiny.
-
6
Bažanta podáváme s dušenými hruškami a pomeranči.