Těstoviny s pórkem a balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Pórek
  • 150 g Sýr balkánský
  • 300 g Těstoviny konzumní
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 222 mg
  • Draslík 195 mg
  • Vláknina 2289.8 mg
  • Vitamín A 2289.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme dle návodu těstoviny.

  • 2

    Scedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 3

    Očistíme a nakrájíme pórek na kolečka. Rozkvedláme vejce s mlékem a osolíme.

  • 4

    Nastrouháme tvrdý sýr.

  • 5

    V míse smícháme těstoviny s pórkem a rozdrobeným balkánským sýrem a přidáme olej.

  • 6

    Osolíme a opepříme.

  • 7

    Vymažeme zapékací mísu a rozložíme do ní směs.

  • 8

    Směs rozpečeme 10 minut v rozehřáté troubě a zalijeme připravenými vejci.

  • 9

    30 minut zapékáme, před dopečením posypeme strouhaným sýrem a upečeme do růžova.

  • 10

    Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu