Kuřecí rizoto se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1004 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 97.3 mg
- Draslík 510.6 mg
- Vláknina 5170 mg
- Vitamín A 5170 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, drobně nakrájíme a osmahneme s jemně nakrájenou cibulí, kterou jsme předem osmažili na tuku dorůžova.
-
2
Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší plátky. Osmahneme je na másle, přidáme okapanou sterilovanou zeleninu, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
-
3
Potom přidáme kuřecí maso, přisolíme, promícháme a ještě krátce podusíme.
-
4
Hotovou směs lehce promícháme s horkou udušenou rýží, rizoto upravíme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
-
5
Ihned podáváme.